Realizacje

Dane ogólne budynku

powierzchnia użytkowa:
359,06 m2
minimalne wymiary działki:
30,62 x 31,50 m

Budynek mieszkalny przeznaczony dla 4-5 – osobowej rodziny, niepodpiwniczony, z poddaszem użytkowym wydzielonym nad częścią budynku. Budynek zasadnicze funkcje realizuje w parterze. Część integrująca rodzinę ma charakter otwarty. Przestrzenność układu podkreśla falista linia antresoli, z której mamy widok na pokój dzienny i hall wejściowy. Na poddaszu zaprojektowano sypialnię rodziców z łazienką i niewielką częścią strychową.

Elewacje

Rzuty

Propozycje rozwiązań materiałowych

  • Ściany zewnętrzne – warstwowe – pustaki szczelinowe 25 cm, ocieplenie, pustaki osłonowe 12 cm
  • Ściany wewnętrzne – nośne – cegła kratówka; działowe – cegła dziurawka
  • Strop – TERIVA I lub FERT 60, w części lekki sufit podwieszony
  • Elewacje – tynk akrylowy i płytki klinkierowe
  • Pokrycie dachu – dachówka bitumiczna

Galeria projektu

Szczegóły projektu

Categories:
Client: Opal
Location: Parter + poddasze
Surface Area: 359,06 m2