Dane ogólne budynku

„PABLO” to nietypowy dom projektowany na skarpę. Już bryła budynku zaznacza jego niecodzienność, a wewnątrz czekają nie mniej interesujące rozwiązania.
Został zaprojektowany jako dom mieszkalny i jednocześnie miejsce spotkań członków klubu wynalazców. Dolny salon (letni) jest jednocześnie oranżerią, ale może też służyć do organizowania przyjęć, gdyż na tym samym poziomie znajduje się kuchnia kateringowa, spiżarnia i piwniczka winna. Na parterze jest salon zimowy połączony z barem. Nad salonem zimowym jest kładka prowadząca do „kawiarenki” ze szklaną podłogą. Salonik myśliwski, sauna i łazienka mają wspólny, trójstronny kominek. Na piętrze są sypialnie dla gospodarza i gości. Budynek ma pochylnię do piwnicy dla wózków z potrawami z kateringu. Za źródło ciepła służą kominki z rozprowadzeniem ciepłego powietrza oraz siłownia wiatrowa (rotor na dachu).

Powierzchnia poziomu salonu letniego (kondygnacja piwniczna): 140 m2
Powierzchnia parteru: 153 m2
Powierzchnia użytkowa piętra: 97 m2
Powierzchnia zabudowy: 288 m2
Kubatura: 2270 m3

W przygotowaniu jest też mniejsza wersja projektu.

Elewacje

Rzuty

Szczegóły projektu

Categories:
Client: Pablo
Location: Parter + piwnica + poddasze
Surface Area: 390,00 m2
Architect: Tak