Dane ogólne budynku

powierzchnia użytkowa:
263,27 m2 + garaż 36,40 m2
minimalne wymiary działki:
19,89 m x 28,60 m

Wiecznie zielona oranżeria, dużo światła dzięki bogatym przeszkleniom i niczym nieskrępowana przestrzeń. Do tego bryła domu przypominająca nowoczesną rzeźbę. Do tak zaprojektowanego miejsca wraca się z prawdziwą ochotą.

Wydłużona bryła domu „Malachit 2”, z fantazyjnie rozrzeźbionym dachem, wygląda niezwykle obiecująco. I rzeczywiście, niemal od progu, po minięciu przedsionka, naszym oczom ukazuje się wspaniały widok na otwartą przestrzeń holu i dwukondygnacyjnego salonu. Hol z lewej strony łączy się z otwartą na jadalnię kuchnią, salon zaś wiedzie prosto do oranżerii. Oranżerię ponadto można otworzyć na ogród, co okazuje się być atrakcyjnym rozwiązaniem, jeśli domownikom zależy na optycznym przedłużeniu zielonej przestrzeni. Dużo przeszkleń oraz codzienny widok na „zielony salon” czynią ze strefy dziennej miejsce niezwykle jasne, wypełnione ciepłą, optymistyczną aurą. W centrum budynku znajdują się schody, które symbolicznie oddzielają reprezentacyjną część rezydencji od gospodarczej (garaż, garderoba, kotłownia) oraz łazienki i pokoju gościnnego. Schody stanowią również granicę pomiędzy strefą dzienną, zaaranżowaną na parterze, a nocną na poddaszu. Zlokalizowano tam cztery sypialnie, w tym jedną wyposażoną w garderobę, a także dwie łazienki (jedna z sauną) i antresolę z widokiem na pokój dzienny. Od strony ogrodu budynek posiada dodatkowe wejście do pomieszczenia, w którym przechowywany jest sprzęt ogrodowy.

Elewacje

Rzuty

Galeria projektu

Szczegóły projektu

Categories:
Client: Malachit 2
Location: Parter + poddasze
Surface Area: 263,27 m2 + garaż 36,40 m2
Value: NIe
Architect: Nie