Dane ogólne budynku

powierzchnia użytkowa:
1062,80 m2
minimalne wymiary działki:
48,8 m x 46,8 m

Wyjątkowa forma prezentowanej rezydencji sprawia, że jest to idealna propozycja dla ludzi ceniących luksus, wygodę i fantazję. Do wnętrza zapraszają duże przeszklenia, które architekturze budynku dodają lekkości i finezji.

Rezydencja „Axel” w udany sposób łączy indywidualizm z funkcjonalnością. Układ pomieszczeń w jej wnętrzu poprzez nowatorskie i komfortowe rozwiązania wymyka się standardom. Rozrzeźbiona bryła budynku kształtem nawiązuje do litery L. Piwnica stanowi strefę stricte gospodarczą i techniczną. Na parter, z funkcją rekreacyjną, składają się otwarte, wzajemnie przenikające się przestrzenie, które można dowolnie aranżować, zmieniając ich przeznaczenie. Uwagę zwraca wysoki salon z antresolą. Obszerne wnętrze doświetlone jest świetlikami dachowymi. Na część wypoczynkową składają się nie tylko basen z dwupoziomową sauną, wanna z hydromasażem i grotą solną, ale także oranżeria, wieżyczki obserwacyjne, pokój sportowy oraz duże akwarium z zapleczem. Poddasze jest strefą ściśle prywatną. Garaż na dwa samochody, z zadaszeniem na drewno kominkowe, zaprojektowany został w oddzielnym budynku, który tworzy z rezydencją spójną koncepcję architektoniczną. Ze względu na duże przeszklenia i rozłożystą bryłę, w budynku przewidziano możliwość zastosowania energooszczędnych rozwiązań w postaci alternatywnych źródeł ogrzewania, ponadstandardowych dociepleń oraz okien o wysokiej izolacyjności termicznej.

Elewacje

Rzuty

Szczegóły projektu

Categories:
Client: Axel
Location: Parter + piwnica + poddasze
Surface Area: 1062,80 m2
Value: Tak
Architect: Tak