Realizacje

Dane ogólne budynku

powierzchnia użytkowa:
351,00 m2 + garaż 46,59 m2
+ pom. gosp. 12,00 m2 + kotłownia 11,27 m2
minimalne wymiary działki:
28,00 x 34,50 m

Dom mieszkalny, jednorodzinny, wolno stojący, parterowy, niepodpiwniczony z poddaszem użytkowym i garażem dwustanowiskowym w obrysie bryły budynku. Kuchnia, jadalnia, salon i hall – rozwiązanie jednoprzestrzenne. Doświetlenie poddasza świetlikiem i otworem w stropie hallu w przyziemiu.

Opis dodatkowy:

Pow. użytkowa z garażem: 421,78m2

Pow. zabudowy: 365,67m2

Kubatura: 2050m3

Typ dachu: wielospadowy

Kąt dachu: 30o

Kondygnacje: parter, poddasze

Garaż: 2stanowiska

Min. wymiary działki: 28,0×34,5m

Opis:

Dom mieszkalny, jednorodzinny, wolnostojący, parterowy, nie podpiwniczony z poddaszem użytkowym i garażem w obrysie bryły budynku.

W parterze budynku zaprojektowano jednoprzestrzenną część dzienną, na którą składa się pokój dzienny, w bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się jadalnia ze swobodnym  przejściem do kuchni ze spiżarnią. Rzeźbiarsko potraktowane schody na piętro  zostały usytuowane w centrum budynku. W przyziemiu zlokalizowano pokój gościnny z łazienką, garderobę przez którą przechodzi się do pralni oraz część prywatną, oddzieloną drzwiami, na którą składa się sypialnia z łazienką i dwie garderoby. W części przyziemia znajduje się również kotłownia dostępna z garażu oraz pomieszczenie ogrodowe z osobnym wejściem z zewnątrz.

Na piętrze zaprojektowano część prywatną: 2 sypialnie i łazienka z sauną. Na piętrze zaprojektowano część wypoczynkową na którą składa się siłownia, biblioteka oraz pomieszczenie telewizyjne. Ciekawym elementem architektonicznym jest świetlik umieszczony w przecinających się płaszczyznach połaci dachu, doświetlający holl piętra oraz schody na piętro a otwór w stropie pozwala doświetlić również hall w przyziemiu.

Elewacje

Rzuty

Propozycje rozwiązań materiałowych

  • Dach – dachówka ceramiczna, kąt nachylenia 30°
  • Elewacje – tynk + płytki klinkierowe lub klinkier
  • Strop – żelbetowy
  • Ściany – wewnętrzne: warstwowe, zewnętrzne: warstwowe

Galeria projektu

Szczegóły projektu

Categories:
Client: Anastazja
Location: Parter + poddasze
Surface Area: 420,86 m2