Dane ogólne budynku

powierzchnia użytkowa:
747,6 m2
minimalne wymiary działki:
33,37 x 52,28 m

Dom jednorodzinny, parterowy z poddaszem użytkowym, częściowo podpiwniczony, z dwoma miejscami garażowymi. W obrysie parteru znajdują się: sień, którą przechodzimy z garażu, przestronny hol z plastycznie uformowanymi schodami, kuchnia ze spiżarnią. Z kuchnią sąsiaduje przestronna jadalnia, z której można bezpośrednio przejść do salonu dziennego z antresolą. W obrysie przyziemia został zaprojektowany basen rekreacyjny 8×4 m, którego łącznikiem z salonem jest oranżeria. W bezpośrednim sąsiedztwie basenu znajdują się pomieszczenia odnowy biologicznej: siłownia, sauna oraz osobna łazienka obsługiwane z oranżerii. Z oranżerii również wchodzimy do gabinetu. W parterze zaprojektowano pokój gościnny, łazienkę z pralnią oraz garderobą. W obrysie przyziemia swoje miejsce znalazły również: kotłownia dostępna z garażu, pomieszczenie gospodarcze. Na poddaszu zaprojektowano dwie przestronne sypialnie z prywatnymi garderobami oraz łazienkami, pokój do pracy i pokój zabaw.

Elewacje

Rzuty

Propozycje rozwiązań materiałowych

  • Ściany zewnętrzne – ceramiczne warstwowe, ocieplone wełną mineralną
  • Strop – żelbetowy wylewany
  • Elewacje – tynk akrylowy w technologii DRYVIT
  • Pokrycie dachu – dachówka ceramiczna karpiówka Creaton w dwóch kolorach

Szczegóły projektu

Categories:
Client: Aida
Location: Parter + poddasze
Surface Area: 747,60 m2
Value: Tak
Architect: Tak